Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

I.v.m. met een volledige bezetting in de haven, hebben wij dit seizoen helaas geen passantenplaatsen in de haven beschikbaar.

Dorpen en steden

Omgeving Maasplassen
Midden-Limburg

 

Het waterrijke midden-Limburgse landschap slingert zich langs dorpjes met vakwerkhuizen en boerderijhoeven, door bossen en hei afgewisseld met open velden. U kunt er heerlijk fietsen en wandelen. Zo is Limburg ook schitterende natuurgebieden rijk, waar u niet verbaasd moet zijn als u herten en everzwijnen tegenkomt. U kunt hier dwalen, maar hoeft niet te verdwalen. In Nationaal Park De Meinweg, het Swalmdal, het Leudal en het Roerdal zijn paaltjeswandelingen uitgezet, die u langs alle mooie plekjes leiden.

Roermond
 

Roermond is een heerlijke winkel- en slenterstad. U winkelt er in een historische ambiance met een zeer ruim winkelaanbod, van grote ketens tot kleine boetiekjes. De vele monumentale panden getuigen van een lange geschiedenis. Zo vindt u er de bekende 13e eeuwse OLV Munsterkerk en de Sint Christoffelkathedraal aan de markt. Ook op culinair gebied bent u in Roermond aan het juiste adres. Geniet van de Roermondse specialiteiten zoals Christoffelbier of Christoffeltaart of ga uitgebreid eten in een van de vele knusse cafeetjes en restaurants die de stad rijk is.

Roermond
Thorn
 

Het stadje Thorn, ooit een miniatuur vorstendom, ontwikkelde zich rond het klooster uit de 10de eeuw. In de 13de eeuw werd het omgevormd tot een wereldlijke stift voor adellijke dames, met een eigen rijksvorstin, rechtspraak en muntslag. Thorn, ook wel het Witte Stadje genoemd, is sinds 1973 beschermd stadsgezicht. De prachtige Abdijkerk is een bezoek meer dan waard. Ca. 2 km buiten de kern kunt u de uit 1673 daterende Kapel onder de Linden bezoeken. Vanuit omliggende plaatsjes worden nog steeds processies gehouden naar deze bijzondere kapel.

Thorn
Wessem
 

Door de gunstige ligging aan een bocht van de Maas was het stadje Wessem reeds in de Middeleeuwen opgenomen in een keten van Maassteden die een dagvaart van elkaar af lagen. Ook nu nog is het een ideale uitvalsbasis om de Maas en de Maasplassen te verkennen. Toch hoeft u niet ver te reizen om u te laten verrassen. In Wessem zelf vindt u het sfeervolle Middeleeuwse marktplein met de St. Medarduskerk, tal van intieme historische straatjes en 16de, 18de én 19de eeuwse monumentale woonhuizen.

Wessem
Maastricht
 

Wie Maastricht zegt, zegt cultureel en culinair genieten. Mode en antiek zijn ruim vertegenwoordigt in de binnenstad met 1590 monumenten - kerken, schatkamers en indrukwekkende gevels. De restanten van stadswallen en onderaardse vestingwerken maken een woelig en krijgshaftig verleden voelbaar. In de smalle klinkerstraatjes vindt u talloze patisserieën, terrassen, grandcafés en restaurants. Hier proeft u typische streekspecialiteiten als grotchampignons, Rommedoekaas en asperges. Het jaarlijkse 'Preuvenement' aan het Vrijthof is een culinaire belevenis die u echt niet mag missen.

Maastricht
Stevensweert
 

Zin om een stukje historie te proeven? Vaart u eens naar het betoverende Stevensweert, een prachtig vestingstadje op een eiland in de Maas. De vesting werd in 1633 door de Spanjaarden gesticht tijdens de Tachtigjarige Oorlog tussen Nederland en Spanje (1568 - 1648). Binnen de vesting lopen alle straten als spaken in een wiel naar de hoofdwacht, van waaruit de commandant een uitstekend uitzicht had op alle belangrijke onderdelen van de vesting. Stevensweert is zeker een bezoekje waard!

Stevensweert
Designer outlet center Roermond
 

Het Designer Outlet Centre aan de rand van Roermond is een fraai aangelegd winkeldorp met outlets van meer dan 170 wereldmerken. De gezellige promenades met leuke cafés en restaurants nodigen uit tot heerlijk slenteren in de open lucht. Winkelen wordt een sport, als u uw favoriete merkkleding kunt vinden met kortingen tot 70%!

Designer outlet center Roermond

Neem contact met ons op

Contactgegevens Comfortparc

Adres Waage Naak 38, 6019 AA Wessem
Telefoon +31(0)475 56 12 21
Fax +31(0)475 56 32 75
E-mail info@comfortparc.com
Website www.comfortparc.com